Nemám rada, keď ľudia chodia „okolo horúcej kaše“, preto aj dnešný tip bude stručný, praktický a výstižný.
Pre nás, makrobiotikov preferujúcich šťavnaté raňajky, je vhodné pridať si do pokrmu nenápadné malé semiačka, ktoré prinesú organizmu množstvo benefitov.
O ich prínosoch sa dočítate kdekoľvek, preto len v krátkosti uvádzam tie najdôležitejšie:
Celkovo nám tak pomáhajú udržať si mladistvý vzhľad aj ducha. Sú bezlepkové. Hodia sa k sladkej aj slanej verzii raňajok.
Oplatí sa mať ich doma vždy po ruke a zapamätať si pár pravidiel, ako ich správne použiť.
Niekomu nemusí vyhovovať chuť ľanových semiačok. V takomto prípade ich môžete maskovať do palaciniek, lievancov, placiek, dezertov… Alebo si z nich vyrobiť „vegánske vajíčko“. Ako naň, sa dozviete v našej knihe o pečení.
Z ľanových semiačok je výživný aj olej. Ten je nutné skladovať v chlade a tme, preto ho kupujeme len u obchodníkov, ktorí ho takto skladujú aj na predajni. Po otvorení ho spotrebujeme do 1 mesiaca.
Všetko dôležité o ľanových semiačkach teraz viete. Prečítaním tohto textu vám však benefity neprinesú. Začnite si ich pridávať do raňajok už od zajtra. Inšpirácie na ideálne makrobiotické raňajky nájdete v tejto eknihe.
Prajem vám vydarený štart každého všedného dňa.